Fitnessmixxen

Anything is possible!

Smoothie-recept & dagens sjukstuga.

Kategori: Recept, Träning/Hälsa

 
Förkyld, eller liknande. Fortfarande. 
Inget ont i halsen, men blåsor i munnen som gör att jag inte kan tugga. Ganska irriterande & frustrerande. 
Ingen träning heller för den delen. Buhu.. Bara gilla läget, inte alls bitter (;
Köpte btw nya skor igår efter att jag fixat naglarna, så nöjd! :D 
 
Har aktiverat mig idag ändå dock, kanske aningen för mycket, men ändå värt det. Blev ett besök på Leklandet med mina underbara syskonbarn. Tur att Sanna var med en lite trött moster för det var minsann full rulle på bägge två. Händerna fulla minst sagt! Så det var ganska välbehövligt med lite påfyllning efter detta. 
När man har svårt att tugga maten är det tur att andra lösningar finns tillgängliga. 
Första tanken var att köpa soppa, men när jag väl kommit hem kändes en tripp till affären inte alls uppiggande. Sen kom jag på att vi precis fått hem den nya Whey & Oats crunchy vanilla från Fairing. Score!
 
 
Dagens lifesaver:
1 skopa whey & oats 
3 dl osötad mandelmjölk
1 näve torrostade jordnötter 
1 äggvita
1 fryst & hackad banan
1 klick hasselnötssmör
 
Ta fram mixern och mixa ner jordnötterna tillsammans med mandelmjölken. I med de frysta bananbitarna och mixa tills bitarna är krossade. I med äggvitan och låt mixern gå en stund. I med hasselnötssmöret & pulvret, mixa tills det blandats ordentligt. Sen är det bara att hälla upp i ett högt glas och voila! Perfekt energipåfyllning när man kräver lite extra eller bara vill ha något extra gott. 
 
Resten av dagen har spenderats i soffan framför Vänner. Jag har förvisso också rensat ur en ganska stor mängd skor & en aningen större mängd kläder ur min gaderob. Sånt där man gör när man är sjuk och sjukt uttråkad. Nu ska jag återgå till mitt mission; bli frisk. 
 

Fruktsmoothie med protein :)

Kategori: Recept, Träning/Hälsa


Här är smoothien jag nämnde tidigare. Ingen rättvis bild, men det var den jag hade! 

3dl frysta hallon
1.5 banan 
4 äggvitor 
40g Fairings cookie dough
2 dadlar 
1 fikon

Mixa bär & frukt tills det blandat sig ordentligt. Ner med äggvitan och låt mixa till en fluffig röra. Ner med proteinpulvret och mixa lite till innan det är dags att hälla upp i ett glas. 
Kan med fördel ätas med sked :) 

Gott & mättande mellanmål :) 

Livstecken

Kategori: Life of Mixxen, Träning/Hälsa


Tanken var att jag skulle uppdatera lite även i Frankrike, men svårt utan internet. Tur med lite förberedda inlägg (; Semestern har vart toppen! 
Soliga dagar, lite bad, lite vin & en hel del slingriga bergsvägar! 

Jag & Tobias rev av ett pass på sats Odenplan när vi anlänt till Stockholm. 


Fredagen spenderades i Nice & gamla stan. Väldigt mysigt & det blev en ganska bra promenad upp till en superfin utkiksplats! 
Helgen har spenderats med diverse utflykter. Badat i havet, besökt mysiga byar & sett en av Europas största canyons. Några stopp på vingårdar & massa god mat. Härligt! Onsdag var det dags att jobba igen & lite krasslig som jag känt mig så blev det inget gym förrän igår. 
Ett svettigt benpass med mycket egen kroppsvikt & hopp. Kroppen sa att den var bättre men inte bra, så bäst att lyssna. Därför plöjdes en hel del avsnitt Vänner igenom resten av dagen tillsammans med en mycket sjukare Tobbe.. 

Idag är det jobb på gång & nu är det full fart tills tisdag. Känner mig mkt bättre, bara öron & nacke som känns av. 

Armarna fick ändå sitt nu på morgonen & det kändes väldigt bra. Sista av ragen håller på att tingla ur armarna & snart ska magen få en kall amino rush innan frukosten väntar!

Måste tipsa er om ett recept på en väldigt fruktig proteinsmoothie jag & Liselott fick till häromdagen :) men var sak har sin tid & nu ska jag bli redo för jobb!

Trevlig helg ^^