Fitnessmixxen

Anything is possible!

En nyttig morotskaka!

Kategori: Recept

 
Jag har varit sugen på morotskaka ett tag nu, så kände att det var dags att trolla fram en gluten & sockerfri variant fullproppad med protein och nyttigheter! Tycker att jag lyckades och efter vad andra sagt också så verkar det som att jag fick till det på första försöket! 
 
Morotskaka:
30g fairing vaniljprotein (detta)
20g kokosmjöl
2tsk bakpulver
10g psylliummjöl
1dl stevia strö (eller valfri sötning)
100g morot
100g kvarg
3 ekologiska ägg
½dl vatten
Kardemumma
Kanel
 
Topping:
150g kvarg
15g fairing vaniljprotein (detta)
 
Gör så här: 
Skala och riv morötterna. Vispa ägg & stevia fluffigt i en bunke. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd sedan ner kvargen i äggsmeten och därefter morötterna. I med vatten & sedan de torra ingredienserna. Krydda efter eget tycke, jag själv tog i rejält med både kanel och kardemumma. Blanda ordentligt. Häll allt i en springform. In i ugnen (varmluft) 175grader i 25minuter. 
Ta ut kakan och låt den svalna under bakhandduk.
Under tiden som kakan gräddas blandar du kvarg och vaniljprotein till en smet & ställer in i kylen så kommer den att bli fast och bra för att kunna smeta ut på kakan när den kallnat. 
 
En nyttig och väldigt god variant på morotskaka som kommer bakas fler gånger! 
 

#Legday

Kategori: Träning/Hälsa

 
Idag skulle det blivit bröst med syster ikväll, men hon mådde inte så bra idag så får bli en annan gång. Istället blev det benträning med Moa på dagen. Inte fy skam det heller. ;) Önskar bara att ryggen inte gör så förbenat ont, eller det sitter mer i höft och bäcken. Stort minus. 
Så fick bli ett lite improviserat pass, vanliga front squats eller "ass to the grass"-squats är inte att tänka på. Lyckades ändå få till ett givande pass med olika squats i smithen, bla "bänk-squats", sumo & vanliga 90graders. Man får vara glad för det lilla ;) 
 
Ska få tummen ur och boka tid hos SOS-kliniken också, bäst att inse att det inte kommer bli bättre annars. 
Blev en hel mängd med benpressar också och var uppe och nosade på en ännu lite tyngre vikt än sist. Börjar sakta men säkert känna mig starkare. Skyller på det ökade intaget ;) 
Lårcurlsen idag var inte heller nådiga. Började på vanliga startvikten och när Moa konstaterat att "det ser ut som flugvikt för dig" efter två insåg jag att det faktiskt kändes lite så också. Så höjde och pressade på lite extra istället. Toppen! #Nevergiveup
 
 
Testade även på en ny övning som jag hittat på bästa mmollstedts instagram, den kändes minsann! 
Jag är mycket för basövningar, och tycker dem är viktiga och bra, men sen är det alltid kul att variera sig och slänga in lite nya övningar ibland. Avslutade passet med denna och efter det var det ett par skakiga ben som skulle bära hem mig.. ;) Denna i kombination med utfall tog grymt bra!
 
Det satt bra med mat efter passet, minst sagt... ;)

Vanilj & kaneldoftande äppelpaj (med extra protein)!

Kategori: Recept

 
Igår avslutade vi helgen med en smarrig äppelpaj till söndagsfikat. 
Tobias var iväg på lite ärenden så jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle för att experimentera.. Saknat att baka nu när vi vart i väg på resan och inte bott hemma, så nu när vi flyttat hem igen finns massa inspiration och nya idéer som ska provas! :) 
 
Denna fick godkänt av oss båda. Vill man göra den lite smalare kan man utesluta smöret helt, vilket vi inte ville denna gången ;) Däremot ville jag höja proteinhalten en aning och valde att ta i complete 3
 
Recept:
2 "normalstora" äpplen (lite syrligare)
1 dl raw kokosmjöl
½ dl havrekli
½ dl fiberhavregryn
1 skopa complete 3 vanilla ice cream
4 dl vatten 
50g smör (riktigt smör, inte margarin!!)
1 msk honung
1 msk kokosolja
kanel efter smak
 
Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar, stek i stekpanna med kokosoljan, honung och kanel tills de börjat mjukna lite och ställ dem sedan åt sidan. Blanda grynen & proteinet i en kastrull, sen i med vatten. Rör om och låt det koka upp för att sedan puttra några minuter (3-4) på svag värme. Kokosmjölet suger åt sig mycket vätska, så det blir en fastare "grötblandning" av det. Lägg äpplena i en ugnsform, strö på mer kanel (om så önskas). I med smöret i grynen och rör om tills det smält. Sen lägger man ut smeten som ett täcke över äpplena och in i ugnen. 175g varmluft i 20 minuter. Ta ut den och låt svalna i några minuter, sen är den redo att serveras!