Fitnessmixxen

Anything is possible!

Fredagsmys!

Kategori: Recept, Träning/Hälsa


Idag låg det snö på marken när det var dags att kliva upp. Den kommer antagligen försvinna under dagen, men visst är det nått särskilt med första snön? Om inte annat smakar frukosten alltid bättre! 

Cookie dough & kanelgröt
20g havrekli
20g havregryn
20g rågflingor
20g complete 3 cookie dough
Kanel
10g sötmandel 
3dl vatten

Finhacka sötmandeln. Blanda grynen & proteinet i en kastrull. I med kanel, jag var väldigt generös! Blanda ner vattnet och koka ihop det till en gröt. Rör ner den hackade mandeln innan servering.

Till detta blev det också en kopp varm choklad! Första gången på detta viset, men verkligen inte sista!! (:

Varm choklad
2dl mjölk
1dl kokosmjölk
20g fairings chocolate/toffee
1msk kakao 
1tsk kanel
1 nypa muskot

Koka upp mjölken med kryddorna & kakaon. När de börjar bubbla ta av från plattan och rör ner proteinet. När allt är upplöst hälls det upp i en kopp, klart!

Jättegott faktiskt, och värmande (:

Choklad & valnötsbollar

Kategori: Recept


Efter att ha legat däckat i x antal dagar känner jag mig äntligen betydligt piggare. Ingen träning idag, men lite pyssel i köket! Blev några nötbollar dagen till ära och fler recept har spånats på! 

Choklad & valnötsbollar:
125g valnötter
125g sötmandel
2msk kokosolja
4 dadlar utan kärnor 
2 msk russin (valfritt)
1 skopa fairings proteinpudding
2-3 msk raw kakao
1 tsk kanel
Vätska efter behov (man kan ta vatten, men jag tog lättmjölk denna gång)
Kokosflingor 

Mixa nötterna, russinen och dadlarna. Värm kokosoljan så är det lättare att mäta upp den. Under tiden häller man i proteinpudding, kanel & kakao. Mixa lite till, och tillsätt kokosoljan. Sen ska vätskan i. Häll i lite i taget tills du får en något kletig men ändå fast massa. 
Smaka av om det behövs mer kakao eller kanel. 

Lägg smeten i en bunke och låt den stå i kylen ca 30minuter så den sätter sig. Innan man rullar till bollar kan man knåda degen lite så att oljor frigörs, det blir lättare att rulla i kokos då. 
Jag gjorde 30g bollar. 

Går att spara i frysen (:

Choklad är aldrig fel (;

Kategori: Träning/HälsaDå var det dags att bli sjuk. Igen. 
Så tråkigt, men kroppen är verkligen helt slut så det är bara att gilla läget. 
Kämpade med jobbet tills jag fick inse mig besegrad & nu är det soffläge med en skål proteinpudding vilandes på magen. Haha, sexigt värre (;

Men denna är perfekt när matlusten inte är på topp men man vill få i sig sitt protein. Så idag blandade jag 1dl fairings proteinpudding med knappt 2dl mjölk & en tsk kokosolja. I en skål och in i kylen i ca 2 timmar, sen är det bara att hugga in! Yummie (:

Saknar gymmet men vill inte göra saker värre så det är vila & vätska som gäller. Buhu... 

Jobbhelg väntar så vore bra att vara frisk då. På fredag ska syster & Jonas firas, ska bli kul (; Försöker fokusera på det positiva, ibland är det lätt & ibland är det svårare.