Fitnessmixxen

Anything is possible!

Torsdag

Kategori: Life of MixxenSnart dags att åka mot Leklandet för en heldag där. Idag följer Tilda med mig och ikväll kommer Tobias vara hemma från Fristad. Underbart!,

Sen är det bara en dag kvar tills det är helg och en ledig sådan dessutom! Kan inte annat än att gillas stort ;)
Vi ska på 25års fest och sen iväg på äventyr på lördagen. Kommer bli en bra helg :) 

Men först är det bäst att ta tag i denna dagen! ;) 

Äkta vänskap.

Kategori: Träning/Hälsa

 
Oj vad många som spanat in mina biskvier! Jättekul :D 
Är lite ledsen över att jag inte filmade Dorrans utlåtande om dem, det hade vart guld ska ni veta ;) Så söt!
 
 
Idag blev det lite sovmorgon, sen en minifrukost "dorran-style" innan jag cyklade till gymmet för ett bröstpass med min pingla! Bänken har jag stor hat/kärlek till. Jag vill så gärna bli starkare, och det blir jag, men just nu känns det som att jag står och stampar. Den frustrationen hade gått ut över resten av passet om det inte var för Dorran som tålmodigt men väldigt rakt & ärligt fick mig på bättre tankar. 
 
 
Lite senare under dagen damp ett sms ner i mobilen och en ganska lång text som jag inte räknat med. 
Först blev jag förvånad och mållös, sen blev jag väldigt rörd och tacksam. Tacksam över att jag har fått en så fin vän. Texten kan vi utelämna, men budskapet gick fram och det ska jag ta till mig och jobba på. 
Att sluta vara så hård mot mig själv. Inte bara med träningen utan med allt. 
 
Vänner som vågar säga det man kanske inte alltid vill höra men det som man behöver/måste höra är något jag prisar högt. För visst, man kan bli arg/ledsen/förnekande för stunden, men oftast ligger det sanning i det dem säger och dem säger det av välvilja. Likaså vänner som vågar säga ifrån när de blir arga eller som man själv kan säga ifrån till och diskutera saker med utan att det blir en barnslig ton på det. Eller vänner som man alltid kan vara sig själv med och det gör inget om man bara degar tysta i soffan tillsammans, för ibland behöver orden inte flöda, och vänner som man kan gråta ut hos eller som finns där när livet är tungt. 
Jag kan känna att jag är lyckligt lottad som har en del såna här guldkorn i mitt liv (både gamla och väldigt nya) och vill aldrig förlora dessa fina och underbara människor (är väldigt säker på att ni vet vilka ni är). Även att en av dessa guldkorn råkar vara min andra hälft & som jag delar mitt liv med. <3 
 
Visst är det kul att ha vänner som man bara skrattar och tjoar med, eller som man är mer ytliga med och som inte kommer lika långt in på djupet, som inte vet om ens innersta tankar utan lever med en annan bild av vem man är. Det kan också ha sina fördelar, som när man bara vill glömma allt för en stund eller slippa höra dem där orden man egentligen behöver höra. Men i längden vinner alltid ärlighet. Oavsett. 
 
Tack för att ni finns i mitt liv och för att jag får en plats i ert. 
 

Proteinbiskvier

Kategori: Recept

 
Klurat på en proteinversion av dessa godingar sen jag bakade den riktiga varianten till Tobias födelsedag, och idag fanns det lite tid över för mig att ta tag i saken. Dem blev så goda att jag fick frysa in dem så det finns kvar tills Tobias är hemma igen ;) Minus dem som redan lovats bort. Så klart. 
 
Botten:
200-250g mandlar (utan skal)
1 msk kokosoja (i hårt tillstånd)
1 äggvita
 
Mixa nötterna till en slags mandelmassa (man kan ju köpa färdig också om man vill). Sen i med resten av ingredienserna, vill man ha det sötare kan man ha i lite stevia efter smak. 
Klicka ut 15st cirklar på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175g i ca 12-15 minuter. De ska vara gyllenbruna. Jag använde varmluften tio minuter och sen vanlig resten. Låt dessa svalna.
 
Fyllning:
200g Philadelphiaost 3%
50g Lindahls kvarg 0,1%
40g Complete 3 Cookie dough
1 msk kakao (kungmarkatta)
 
Blanda alla ingredienserna till fyllningen med en elvisp och låt stå i kylen medan bottnarna svalnar. Smaka av om det behövs mer av något, men jag tyckte det var smarrigt så här! 
 
Täcket:
100g sockerfri choklad (CarbZone 70%)
Det var i minsta laget men räckte precis... Så nästa gång får jag köpa lite mer. 
 
Gör så här:
När bottnarna har svalnat så är det dags att ta loss dem från bakplåtspappret och sen breda på krämen. Försök att få dem lite toppiga för en finare kaka. Skulle haft en sprits, men mina påsar var slut. 
När alla är klara så vill dem in i frysen där man kan låta dem stå i ca 60 minuter.
 
Smält chokladen på låg värme och ta ut kakorna ur frysen. Doppa dem i chokladen och låt överflödet rinna av. Eftersom fyllningen är fryst så kommer chokladen stelna ganska fort. 
När alla är doppade är dem klara! Jag åt min lite för tidigt, den va lite fryst i mitten fortfarande, men ack så god! Smakade som en glass då. Yum! 
Man kan förvara dem i frysen och ta fram dem ca 1 timme innan så hinner de tina.