Fitnessmixxen

Anything is possible!

Myslördag!

Kategori: Life of Mixxen

 
 
 
Idag känns huvudet ännu lite ondare och dunkar ganska bra, men det får det nog faktiskt vara värt, för det var väldigt trevligt igår på Hotellet även om ljudnivån var ganska hög. I alla fall för mitt redan ljudkänsliga huvud. 
 
Kan nog räkna med att inte träna nästa vecka heller. Kommer typ ha glömt av hur man gör när jag väl får börja igen ;) Buhu... I-landsproblem. 
 
På måndag är det skola hela dagen. Ska lyssna på en föreläsning om Hedersrelaterat förtryck. Boken jag läser just nu, En fri röst, är helt okej. Ingen höjdare ännu, och tja, fick lite avsmak efter att dem väldigt utförligt beskrivit hur en könsstympning går till. Aouch. Helt sjukt att det föregår sånt fortfarande. Både på pojkar och flickor. Skulle kanske vilja påstå att det känns lite mer humant att utföra på en pojk än en tjej efter denna målande bild av hur det går till. Usch!
 
För att byta samtalsämne. 
Ganska abrupt dessutom, så ska jag snart hem och inta soffläge med älsklingen och spana in nya tvn.. Filt, kuddar, finaste pojkvännen och en film - kan det bli mycket bättre? ;)
 
Sen så är det matlagning och bakning på schemat! ^^
 
Imorgon är det premiär för BRUNCH på gymmet. 11-13! :)

Medlemsfest å sånt där ståhej!

Kategori: Life of Mixxen

 
 
Dags att tagga medlemsfest med gymmet! 
Fick bli en svart långklänning och höga converse idag.. Och blonda lockar. Kan tänka mig att det ser ganska tokigt ut för dem som kommer in och ska gymma, men men har iaf en jobbjacka över ;)
 
Är glad att jag tog strumpbyxor under och extra kläder med mig för hemskt vad jag fryser. 
Antal koppar varmt te ligger i magen och försöker agera element utan större framgång. Får bli en snabb promenad fram till Hotellet sen med andra ord. Kanske min kropp har lite fel på temperaturmätaren? Liksom inte hunnit ställa om från sommar-mode till höst-mode? ;)
 
För övrigt fått en ny tv också.. Lämnade in den andra men efter mkt om och men så beslutades det tydligen att det var likabra att ge mig en ny tv. Inte för jag klagar, modellen nya än min gamla och fullt fungerande, så helt klart tummen upp för det! Inte hämtat den ännu dock, blir morgondagens projekt. 
Då kommer även Annie och Philip på middag ^^ Ska bli mys! 

Kantarell och Bacongratäng

Kategori: Life of Mixxen

 
Jag och recept.. Höftar alltid när jag lagar mat och blandar i vad jag känner för just då. 
Men kan ge ett hum om hur jag gjorde iaf :)
 
Ca 300g kantareller, (förvällda och frysta som sedan tinats upp igen, så det är med spadet.)
150g kalkonbacon
1 äpple - strimlat
½ rödlök - skivad
Stek detta i telfonpanna med antingen kokosolja eller inget fett alls. 
Krydda med salt, peppar och chili, lite kanel funkar också!
 
Blanda två hela ägg med ca 2dl äggvita och ca ½ dl mjölk. Ha i vitlökspulver om så önskar. Blanda i ca 200g keso.
 
Häll först upp svampmixen i en ugnsfast form och sedan strö över 150g feta ost. Häll sedan på äggblandningen och ställ in i ugnen ganska långt ner. Jag har varmlufts ugn så lät den stå inne i 25 minuter på 175 grader. 
 
Serverades med sallad :)
 
Jag föredrar att använda kalkonbacon för att jag gillar smaken bättre och det är ett magrare alternativ om man skulle föredra det. Annars går det likabra med vanlig bacon. Vill man kan man välja att bara ha i hela ägg också, men då jag vill åt proteinet framförallt och vi brukar ha äggvita på dunk hemma så tycker jag att det är smidigt att komplettera med. :)