Fitnessmixxen

Anything is possible!

Mysig frukost

Kategori: Träning/Hälsa

 
Tog mig tid att göra en lite mer "avancerad" frukost tidigare i veckan. Börjat slarva på tok för mycket med den. Hur som, kokade ägg, skivade banan, hällde i granola i kvargen och kände att det skulle vara gott med lite nötsmör. Så jag testade att ta hasselnötssmöret som fanns hemma och blanda det med Fairings complete 3 cookie dough för att toppa kvargen med. Succé! Blev en nötig & lite kola/chokladig smak av blandningen, och den skulle passa perfekt på en skål med gröt. 
 
Måste ta tag i mina matvanor igen, det vet jag, men just nu är det som det är. Frukost mat till lunch/middag för det mesta. Försöker ändå se till att få i mig det jag behöver plus en del skräp som kunde kvittat. Det är väl så livet är ibland och december har aldrig varit min månad, allra minst just nu. 
Längtar till ljusare & varmare tider på så många plan. 
 
Något som faktiskt är kul dock är att handla julklappar till mina älskade syskonbarn. Har inte firat jul tillsammans med dem på två år nu så det ser jag fram emot. För visst är julen barnens högtid. I alla fall så borde det vara så, en högtid med skratt, glädje och kärlek. 
 
 
Nu ska jag blanda mig en rage och ladda inför dagens benpass. Sen blir det uppladdning inför kommande jobbhelg, full fart som vanligt! 
 
 

Provsmakning

Kategori: Life of Mixxen, Träning/Hälsa


Med leveransen från Fairing tidigare i veckan låg det två påsar med smakprover på dem nya proteinbarsen som kommer att släppas i början på nästa år! 

Den mörka baren smakar choklad/chili. Första intrycket var att den smakar lite mörkare choklad, väldigt smakrik och påminner om brownieglass enligt mig. Sen så känner man att det kommer lite hetta från chilin. God och maffig, skulle passa perfekt till kaffet, inget jag skulle vräka mig i pga av styrkan från chilin, men perfekt om man vill ha nått litet när suget faller på! 

Den ljusa baren är väldigt mjuk i konsistensen, så som jag vill ha dem! Den innehåller även bitar av hallon och blev snabbt favoriten hemma. Den är lite sötare men väldigt god. 
Kommer konkurrera med healthbar blåbär när den släpps! 
Det är gott när man känner att det är riktiga bitar av hallon i och att den är så mjuk gör att den inte växer i munnen som en del proteinbars kan göra. Stort plus! 

Får se hur länge de kommer räcka här hemma (; 

Saffansmuggkaka!

Kategori: Recept


I söndags var det första advent och idag är det december. Lyxade till frukosten lite extra idag med en saffransdoftande muggkaka! Så spenderade en bra stund med att kika igenom olika recept innan jag valde att höfta ihop ett utifrån ett jag gjort tidigare. 

Muggkaka:
25g quadpro vanilj 
1/2 påse saffran
10g kokosmjöl
1 äggvita
1/2 tsk bakpulver 
4 msk vatten

Blanda alla torra ingredienser i en lite för stor mugg för kakan sväller en del. Häll i vatten och rör om & i med äggvitan. Blanda till en smet. Täck muggen med plastfolie och in i micron. Jag fick köra den i ca 1 1/2 minut men det varierar beroende på micro. 

Ta ut & ta av plasten, toppade med russin. Som en lussekatt, fast aningen nyttigare (;