Fitnessmixxen

Anything is possible!

Rise and grind

Kategori: Träning/Hälsa

Denna veckan är det lov & full fart på leklandet! Dagarna bara flyger fram.

I måndags blev det axlar med syster, igår armar & ikväll väntar ett ryggpass. Försöker planera in träningen så det passar bra med jobbet. Blir inte alltid som jag vill, men för det mesta.
Idag valde jag kvällsträning så jag fick sova lite längre. Just nu känns det som en bra ide, och är jag trött ikväll har jag Rage i väskan (; Bästa pwon! 


Ska experimentera lite i köket efter min morgonpromenad. Vi får se om det blir bra eller ej. Försök två på någon slags risifrutti liknande skapelse. Första floppade totalt, men skam den som ger sig (; 
Sist hade jag whey n oats som bas men på tok för lite vatten att koka i. Denna gången blir det quadpro & mer vätska! 


Whey n oats är förresten Fairings nya gainer! Värd att spana in, finns massa bra info på deras hemsida (: Quadprobollar!

Kategori: Recept, Träning/Hälsa


Såg ett recept på ett par enkla proteinbollar för ett litet tag sen, men det har inte blivit av att jag testat dem förrän nu! Ändrade lite granna från originalreceptet, men marginellt. (Roetlisberger som står för originalet.)

Quadprobollar!
4 msk quadpro vanilj
4 msk mandelmjöl
1 1/2 msk havredryck
1/2 msk kokosolja
2 stora msk eco jordnötssmör (osalt)

Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda till en fast deg. När den håller ihop låt den vila i kylen i ca 10min & sen rullar man bollar. Man kan göra 12st lite mindre för små godbitar, men jag gjorde 6 större för lite mer mellanmålsyfte. (:

Saffransgröt med dadlar

Kategori: Recept, Träning/Hälsa


Alla som känner mig vet att jag är svag för saffran & att jag gärna hamstrar en del påsar om jag kan. Så lycka när jag fyndade en påse i skåpet! 
Blev en extra god gröt den morgonen (;

Jag använde quadpro vanilj i gröten för att jag tycker att vaniljen lyfter fram saffranssmaken & för att quadpro är ett protein som innehåller mct-fetter och jag ville få i mig en extra dos. Vill du veta mer så finns massa bra info på Fairing.se ! 

Saffransgröt 
20g havrekli
20g fiber havregryn
20g rågflingor
30g quadpro vanilj
1/2 påse saffran
10g hackade, torkade dadlar
10g valnötter
3dl vatten

Blanda de torra ingredienserna med vattnet och koka till en gröt. Strax innan den är klar så vänder man ner dadlarna och rör om en stund till. Sen i med gröten i en skål och toppa med valnötter. Mmm.... Mums! 
Nästa gång får de bli en lussekattsgröt tror jag allt (;