Fitnessmixxen

Anything is possible!

En nyttig morotskaka!

Kategori: Recept

 
Jag har varit sugen på morotskaka ett tag nu, så kände att det var dags att trolla fram en gluten & sockerfri variant fullproppad med protein och nyttigheter! Tycker att jag lyckades och efter vad andra sagt också så verkar det som att jag fick till det på första försöket! 
 
Morotskaka:
30g fairing vaniljprotein (detta)
20g kokosmjöl
2tsk bakpulver
10g psylliummjöl
1dl stevia strö (eller valfri sötning)
100g morot
100g kvarg
3 ekologiska ägg
½dl vatten
Kardemumma
Kanel
 
Topping:
150g kvarg
15g fairing vaniljprotein (detta)
 
Gör så här: 
Skala och riv morötterna. Vispa ägg & stevia fluffigt i en bunke. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd sedan ner kvargen i äggsmeten och därefter morötterna. I med vatten & sedan de torra ingredienserna. Krydda efter eget tycke, jag själv tog i rejält med både kanel och kardemumma. Blanda ordentligt. Häll allt i en springform. In i ugnen (varmluft) 175grader i 25minuter. 
Ta ut kakan och låt den svalna under bakhandduk.
Under tiden som kakan gräddas blandar du kvarg och vaniljprotein till en smet & ställer in i kylen så kommer den att bli fast och bra för att kunna smeta ut på kakan när den kallnat. 
 
En nyttig och väldigt god variant på morotskaka som kommer bakas fler gånger! 
 
Kommentera inlägget här: