Fitnessmixxen

Anything is possible!

Vanilj & kaneldoftande äppelpaj (med extra protein)!

Kategori: Recept

 
Igår avslutade vi helgen med en smarrig äppelpaj till söndagsfikat. 
Tobias var iväg på lite ärenden så jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle för att experimentera.. Saknat att baka nu när vi vart i väg på resan och inte bott hemma, så nu när vi flyttat hem igen finns massa inspiration och nya idéer som ska provas! :) 
 
Denna fick godkänt av oss båda. Vill man göra den lite smalare kan man utesluta smöret helt, vilket vi inte ville denna gången ;) Däremot ville jag höja proteinhalten en aning och valde att ta i complete 3
 
Recept:
2 "normalstora" äpplen (lite syrligare)
1 dl raw kokosmjöl
½ dl havrekli
½ dl fiberhavregryn
1 skopa complete 3 vanilla ice cream
4 dl vatten 
50g smör (riktigt smör, inte margarin!!)
1 msk honung
1 msk kokosolja
kanel efter smak
 
Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar, stek i stekpanna med kokosoljan, honung och kanel tills de börjat mjukna lite och ställ dem sedan åt sidan. Blanda grynen & proteinet i en kastrull, sen i med vatten. Rör om och låt det koka upp för att sedan puttra några minuter (3-4) på svag värme. Kokosmjölet suger åt sig mycket vätska, så det blir en fastare "grötblandning" av det. Lägg äpplena i en ugnsform, strö på mer kanel (om så önskas). I med smöret i grynen och rör om tills det smält. Sen lägger man ut smeten som ett täcke över äpplena och in i ugnen. 175g varmluft i 20 minuter. Ta ut den och låt svalna i några minuter, sen är den redo att serveras! 
 
Kommentera inlägget här: